Grupne konzultacije se prema potrebi mogu organizirati tijekom cijele školske godine na inicijativu pomoćnika u nastavi i uvijek im stoje na raspolaganju kao oblik stručne podrške. Ove školske godine organizirali smo ih tri puta u Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“.

Opširnije:Grupne konzultacije

Što za jednog učitelja/icu znači imati pomoćnika u nastavi unutar razreda najbolje znaju učiteljice koje su proteklih školskih godina imale pomoćnike iz projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost“ . U nastavku teksta pročitajte njihova razmišljanja.

Opširnije:Mišljenje učitelja koji su imali podršku pomoćnika u nastavi

Grad Osijek je u partnerstvu s Društvom za psihološku pomoć "Sunce"  ušao u projekt pod nazivom „Svaki problem se riješiti može: Nasilje nije rješenje“, odobrenog od Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Opširnije:Pomoćnici u nastavi uključeni u edukaciju "Svaki problem se riješiti može: Nasilje nije rješenje"

Kako je to raditi kao pomoćnik u nastavi najbolje znaju zaposlenici našeg projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost 4“. S čime se sve susreću, što su sve novo naučili o sebi i radu s djecom pročitajte u njihovim dirljivim osvrtima na proteklu školsku godinu.

Opširnije:Iz perspektive pomoćnika u nastavi...

Pomoćnici u nastavi danas predstavljaju jednu od ključnih komponenti inkluzivnog modela školovanja u redovnim školama i zauzimaju važno mjesto u razredu. Krajnji cilj uvođenja pomoćnika u nastavi jest učenikovo osamostaljivanje i ostvarivanje njegovog maksimalnog potencijala.

Kako bi rad pomoćnika u nastavi bio kvalitetan i svrhovit važno je točno definirati količinu podrške koju pomoćnik u nastavi treba pružati pojedinom učeniku s teškoćama i postupke koje pomoćnik treba provodi za vrijeme nastave. Ulaskom nove osobe u razred mijenja se dinamika razreda. Nekim je učenicima i učiteljima potreban duži period prilagodbe na novu situaciju, a ponekad se može javiti i otpor.

Opširnije:Važnost kvalitetne komunikacije

Stranica 1 od 2

Pretraživanje

Tko je Online

Imamo 6 gostiju i nema članova online

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 15 osnovnih škola s područja grada Osijeka i jedne posebne odgojno – obrazovne ustanove.
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Radnička cesta 37b, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh