CILJEVI PROJEKTA

Projekt obuhvaća dvije ciljane skupine:

 1. ciljana skupina  - 72 učenika s teškoćama u razvoju
 2. ciljana skupina – 61 nezaposlena osoba registrirana na tržištu rada 

 Ciljevi koje planiramo postići su:

 1. Pružiti izravnu potporu uključivanju i stručnu podršku za 72 učenika s teškoćama u 18 osnovnih škola i 1 odgojno-obrazovnoj ustanovi na području grada Osijeka putem uvođenja pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika
  Ovim projektom, kao i onim koji grad Osijek provodi samostalno još od 2008. godine nastoji se učenicima s teškoćama pružiti adekvatna pomoć u razvoju nastavnih i socijalnih aktivnosti, te omogućiti bolje uključivanje u radnu i društvenu okolinu putem podrške pomoćnika u nastavi. 
 1. Smanjiti broj nezaposlenih osoba na području grada Osijeka za 61 osobu

Zapošljavanjem nezaposlenih osoba pomažemo u rješavanju problema nezaposlenosti za 61 osobu koja je ovom prilikom dobila zaposlenje i podizanju njihove kvalitete življenja . Obukom koju prolaze omogućuje im se i stjecanju novih vještina i iskustava.

 1. Podići razinu svijesti cijele zajednice o potrebama učenika s teškoćama

Svjesni smo činjenice da su osobe s teškoćama marginalizirana skupina i da je potrebno uložiti puno truda i napora kako bi takve osobe postale prihvaćene u društvu. Upravo stoga, ovim projektom podižemo razinu svijesti, kako osoba koje su neposredno uključene u projekt svojim radom, tako i njihove bliže i daljnje okoline, ostalih učenika, djelatnika i roditelja  putem različitih medija informiranja.

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

 • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
 • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

 • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
 • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh