Grupne konzultacije osmišljene su s ciljem razmjene pozitivnih iskustava pomoćnika u nastavi zaposlenih na projektu „OSIgurajmo im JEdnaKost“.

Pomoćnici u nastavi također imaju mogućnost dolaska na individualne konzultacije, no interes i potreba za ovakvom vrstom konzultacija kroz vrijeme provedbe projekta pokazao se izrazito visok, unatoč tome što konzultacije nisu obavezne. Pomoćnici su podijeljeni u četiri grupe po dvanaest osoba, a termin konzultacija je u suprotnoj smjeni od one koju rade u školi taj dan te susret traje sat vremena i trideset minuta. Ideja je da se u narednim mjesecima do kraja ove školske godine svaka grupa sastane jednom u četiri tjedna te pod mojim, i po potrebi pod vodstvom drugih članova projektnog tima razmjene svoja iskustva u radu s učenicima s teškoćama u razvoju, pri tome ne navodeći imena i izrazito pazeći da se ne iznose drugi osjetljivi podaci o učenicima s kojima rade, te svih ostalih iskustava koje im je rad u školskom kolektivu donio.

Konzultacije su organizirane na način da se prvih trideset minuta igraju tzv. „icebreakers“ igrice prilagođene za manje grupe odraslih osoba, zatim pomoćnici sjede u krugu i razmjenjuju svoja iskustva s naglaskom na ona pozitivna i jedni drugima daju primjere različitih načina za uspješno rješavanje problema s kojima se susreću na svom radnom mjestu. Posljednjih deset minuta rezervirano je za sumiranje svega što su pomoćnici za vrijeme tog susreta iznijeli te davanje konkretnih savjeta za rad s djecom s teškoćama u razvoju i pružanje podrške kako bi pomoćnici u nastavi što kvalitetnije radili svoj posao, postavili si realne kratkoročne ciljeve te pri tome i sami bili zadovoljniji i još više motivirani što se zatim indirektno pozitivno odražava i na same učenike.

Pretraživanje

Tko je Online

Imamo 5 gostiju i nema članova online

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh