Grad Osijek je dana 25. veljače 2015. godine objavio oglas u dnevnom listu Glas Slavonije kojim je pozvao sve sudionike i partnere u projektu HR.2.2.04-0022 „OSIgurajmo im JEdnaKost“ da prisustvuju konferenciji održanoj u OŠ Mladost Osijek u četvrtak 26. veljače s početkom u 12 sati.

Konferencija je bila namijenjena stručnoj službi škola uključenih u projekt kao i pomoćnicima u nastavi zaposlenima na projektu, ali i ostalim zainteresiranim stranama koje su htjele nešto više saznati o samome projektu.

Konferenciji se odazvao predviđeni i planirani broj gostiju.

Samu konferenciju predvodio je voditelj odsjeka Grada Osijeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež i voditelj projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost“, prof. Davor Brust.

Konferenciji su nazočili i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji se tom prilikom i sam obratio nazočnima i pozdravio ih, kao  i  pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Dražen Alerić.

 

Sama konferencija je započela kratkim pozdravljanjem i upoznavanjem sa osnovnom svrhom i ciljevima projekta, ciljanim skupinama i ukupnim odobrenim iznosom koji financiraju Europski socijalni fond (85%) i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta (15%).

Nakon kratkog izlaganja voditelja projekta okupljenima se obratila i članica projektnog tima, Tajana Zlatarić koja je u kratkim crtama navela važnost  uloge asistenata u inkluzivnom školovanju i potrebi  uključivanja djece s poteškoćama u redovne škole. 

Nakon završenog izlaganja okupljenima su se obratile članice projektnog tima i predstavnice partnera na projektu – ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ Edit Lemal i predsjednica udruge MOGU Marijana Koprivnjak. One su nazočnima zahvalile na dolasku, objasnile zašto su se odlučile postati partneri na projektu i zahvalile svima koji su radili na projektu i omogućili da projekt zaživi.

Po završetku konferencije održan je domjenak za sve nazočne.

Samu konferenciju su popratili i o njoj izvijestili Osječka televizija, Slavonska televizija kao i novinari Glasa Slavonije i portala osijek031.com.

U njihovim glasilima možete vidjeti i intervju s članovima projektnog tima, kao i kratki prilog na televiziji koji je išao povodom toga događaja.

 

U nastavku Vam navodimo linkove

https://www.youtube.com/watch?v=fWyJ4GCKswQ

http://www.glas-slavonije.hr/262230/3/Osijek-je-jedini-grad-u-Hrvatskoj-koji-je-pokrio-potrebe-za-asistentima-u-nastavi

http://www.osijek031.com/osijek.php?topic_id=55584

 

Pretraživanje

Tko je Online

Imamo 3 gostiju i nema članova online

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh