U sklopu provedbe projekta "OSIgurajmo im JEdnaKost 3" Grad Osijek je 12. lipnja 2017. održao Okrugli stol za pomoćnike u nastavi i stručne službe.

Kako bi se uspostavila suradnja sa širom javnosti i civilnim društvom Okrugli stol održan je u prostorima udruge Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek.

Društvo za pomoć osobama s intelektualnim teškoćama Osijek već dugi niz godina radi na unaprjeđenju života osoba s intelektualnim teškoćama i njihovom uključivanju u zajednicu, što je Grad Osijek prepoznao i podupire njihov rad.

Okrugli stol za pomoćnike u nastavi i stručne službe organiziran je  radi upoznavanja i uspostave dobre komunikacije i ostvarenja suradnje sa svrhom učinkovitog rada u interesu učenika s teškoćama.

Uvodnu riječ održao je voditelj odsjeka Grada Osijeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež i voditelj projekta „OSIgurajmo im JednaKost 3“, Davor Brust, prof. Nakon toga prisutnima se obratila voditeljica udruge  Svetlana Marinkovic, dipl.soc.prof., koja je kroz prezentaciju kratko predstavila rad udruge.

Osim predstavljanja projekta i udruge, razgovaralo se i o  mogućnostima osoba s intelektualnim teškoćama nakon što izađu iz odgojno-obrazovnog sustava i prilikama koje za njih postoje u društvu.

Smatrali smo važnim upoznati stručne službe i pomoćnike u nastavi kako bi mogli djelovati na učenike da ih pripreme za uključivanje u svakodnevni život i olakšaju im ravnopravnu integraciju u društvo.

Uslijedila su pitanja prisutnih pomoćnika i objašnjavanje važnosti inkluzije odraslih s teškoćama u razvoju, kao i djece s teškoćama u razvoju na koje pomoćnici izravno utječu.

Nakon kratke završne riječi voditelja projekta, uslijedio je mali domjenak za sve nazočne.

 

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh