Grad Osijek je 2. lipnja 2017. godine u suradnji s Udrugom "MOGU" u sklopu projekta "OSIgurajmo im JednaKost 3" organizirao Info dan za roditelje, učenike i stručne službe.

 

Udruga MOGU se već dugi niz godina bavi programima sportsko-rekreacijskog jahanja za djecu s teškoćama u razvoju. Terapijsko jahanje priznat je oblik rehabilitacije za djecu s teškoćama i pokazalo se zanimljivo svim učenicima, ne samo onim s teškoćama, pa smo ga prepoznali kao dobru zajedničku integrativnu aktivnost.

Kroz uključivanje djece u rad udruga koje im nude različite aktivnosti za njihovo slobodno vrijeme postiže se i dobra suradnja s civilnim društvom.

Organiziranjem Info dana  željeli smo pospješiti komunikaciju roditelja i stručnih službi te poboljšati senzibilizaciju javnosti s ciljem integracije učenika s teškoćama u društvo i svakodnevni život zajednice

S udrugom "Mogu", koja se bavi terapijskim jahanjem djece s teškoćama i ima dugogodišnje iskustvo u radu s njima, Grad Osijek od njenog osnutka njeguje dobre odnose. Na ovaj način ta se suradnja dodatno produbila i učvrstila, a probleme i mogućnosti učenika s teškoćama približili smo široj javnosti i zajednici u cjelini.

Sve prisutne je na početku pozdravila voditeljica udruge Mariana Koprivnjak i zaželjela dobrodošlicu u prostore udruge. Upoznala je prisutne s ciljevima i radom udruge, te organizirala kratak obilazak udruge.

 
Članovi projektnog tima iznijeli su  osnovne informacije o projektu koji Grad provodi, ciljevima i aktivnostima, programu i Europskom socijalnom fondu  iz kojega je projekt sufinanciran.


Na veliko veselje okupljenih organiziran je i mali domjenak u sjenici udruge, gdje su se članovi projektnog tima, roditelji, učenici i pomoćnici družili uz zakusku.

Info dan je protekao u zajedničkom druženju roditelja, učenika, pomoćnika i stručnih službi a učenici su se okušali i u jahanju konja na njihovo veliko zadovoljstvo.

 

 

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh