U periodu od 15. do 17. travnja Grad Vinkovci pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održavao je Sajam zdravlja na kojemu su se sastali svi predstavnici Mreže zdravih gradova i njihovi gosti među kojima je bilo i onih iz inozemstva.

Čast nam je što je Grad Osijek koji već niz godina djeluje u Mreži zdravih gradova bio pozvan predstaviti projekt “OSIgurajmo im JEdnaKost 2”. Koncept projekta na taj način ostao je trajno zabilježen i tiskan u zborniku radova koji je tim povodom izašao.

Voditelj projekta, a ujedno i Voditelj Odsjeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu I mladež, gospodin Davor Brust, prof. predstavio je partnere na projektu, 19 osnovnih škola kojima ja Grad Osijek osnivač a koje su ovim projektom dobile pomoćnike u nastavi financirane iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Isto tako, predstavio je svim nazočnim predavačima, sudionicima i gostima  koji su ciljevi projekta, na koje ciljane skupine je projekt fokusiran i kakve su povratne informacije dobivene istraživanjem koje je provedeno u sklopu projekta “OSIgurajmo im JEdnaKost” koji je ovom projektu prethodio. Istraživanje je provela koordinatorica na projektu Tajana Zalatarić, mag.  rehab. educ.  kao stručna osoba zadužena za rad s pomoćnicima u nastavi, i to istraživanje  je pokazalo da  većina roditelja i učitelja smatra da su pomoćnici u nastavi potrebni i korisni, kako učenicima s teškoćama u razvoju tako i cijelom razredu. Također, Voditelj je predavao je i o pomoćnicima u nastavi kao najboljem vidu podrške učenicima s teškoćama na temelju dugogodišnjeg iskustva Grada Osijeka na kojem predano radi od 2008. godine. Bili smo ponosni što smo mogli reći da se kroz 2 projekta koja provodi Grad Osijek u svrhu podrške učincima s teškoćama u školskoj godini 2015./2016. osigurava 126 asistenata  u našim školama, od kojih 61 radi na projektu “OSIgurajmo im JEdnaKost2”.

Grad Osijek, iako se može se pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u radu na ovakvim projektima, planira i dalje nastaviti  djelovati u tom smjeru.  Ono što je Voditelj posebno naglasio je da svi moramo biti svjesni da su naši mali đaci osnova društva u kojemu živimo.

Kao predstavnici Grada Osijeka sudjelovali su na konferenciji I project manager Ružica Mrkšić-Kettler,mag.oec koja je napisala projekt “OSIgurajmo im JEdnaKoSt 2” u suradnji s Voditeljem Davorom Brustom, prof. i Ana Rimac, mag.oec. , inače uključena u Mrežu zdravih gradova I osoba koja priprema I prati provedbu Strategije za izjednačavanje osoba s invaliditetom Grada Osijeka iz Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb.

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh