Info dan za škole održan je 5. svibnja 2016. godine u Osnovnoj školi „Mladost“. Održan je istoga dana kada i Okrugli stol za pomoćnike u nastavi i stručne suradnike.

Info dan je organiziran za za stručne službe škola kako bismo dobili stručnu pomoć i podršku u senzibilizaciji javnosti.

Budući da smo u sklopu projekta „OSIgurajmo im JednaKost 2“,a prema naputcima radionice održane u Zagrebu, bili dužni prikupiti podatke o učenicima, shvatili smo da moramo informirati širu javnost, te uputiti sve učitelje i stručne službe škola kako bi roditelji pravilno ispunili Obrasce 1. i 2., te kako bi im oni mogli pomoći u istome.

Uvodnu riječ na početku događaja održao je voditelj projekta, prof. Davor Brust.

Nakon kratkog obraćanja nazočnima, riječ je preuzela projekt managerica Ružica Mrkšić-Kettler, mag. oec. Zamolila je sve prisutne da se aktivno uključe u ispunjavanje obveza zadanih projektom. Također je tom prilikom zahvalila i svima prisutnima na dosadašnjem uloženom trudu, i iznijela želju za daljnjom uspješnom suradnjom.

Svima prisutnima se kratko obratila i stručna suradnica na projektu, Tajana Zlatarić, edukacijski rehabilitator.

Nakon toga kratku prezentaciju o važnosti prikupljanja podataka putem Obrazaca 1. i 2. o učenicima i pomoćnicima u nastavi održala je članica projektnog tima Marija Ivelj, mag oec.

Sve prisutne smo zamolili da pruže pomoć prilikom prikupljanja podataka, kao i u savjetovanje roditelja i pomoćnika u nastavi.

Nakon održanog Info dana uslijedio je i domjenak za sve nazočne.

 

  

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh