Grupne konzultacije osmišljene su s ciljem pružanja podrške i osnaživanja samih pomoćnika u nastavi kako bi razmjenili svoja iskustva, podjelili svoje nedoumice i postavili otvoreno sva pitanja koja se tiču samih vrsta teškoća u razvoju i različitim pristupima i metodama rada s djecom teškoćama u razvoju.

 

Grupne konzultacije organiziraju se minimalno tri puta tijekom školske godine u grupama do najviše 15 osoba ovisno o interesu samih pomoćnika budući da one nisu obavezne.
Vrijeme trajanja konzultacija je sat vremena i petnaest minuta. U uvodnom dijelu igraju se igrice za upoznavanje, u središnjem dijelu se razgovara u krugu i razmjenjuju iskustva i postavljaju pitanja pod stručnim vodstvom edukacijskog rehabilitatora.
U završnom dijelu pomoćnici imaju priliku odglumiti zamišljene situacije s nastave te na taj način preuzeti aktivnu ulogu kao učenik, učitelj ili član stručne službe u nekim uobičajenim situacijama u kojima se svakodnevno nalaze te ih na taj način bolje proraditi i steći uvid iz druge perspektive. 

  

 

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh