U Osnovnoj školi Antuna Mihanovića U Osijeku 6. lipnja 2016. održan je Info dan za roditelje i učenike uključene u projekt „OSIgurajmo im JednaKost 2“  na kojima je roditeljima, učenicima ali i članovima stručne službe  škola predstavljen projekt i aktivnosti koje su dosada provedene u sklopu projekta.

Organiziranje Info dana za roditelje i učenike nužno je u svrhu senzibilizacije i informiranje roditelja i članova obitelji o potrebama djece s teškoćama.

Info dan  je otvorio voditelj odsjeka Grada Osijeka za prosvjetu, tehničku kulturu, djecu i mladež i voditelj projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost“, Davor Brust, prof.

Nakon održane uvodne riječi, te iznesenih podataka o samome projektu i njegovoj provedbi i održivosti voditelj je riječ prepustio projekt managerici  Ružici Mrkšić- Kettler, mag. oec., koja je od početka zadužena za pripremu projekta, a kasnije i za implementaciju i provedbu svih projektnih aktivnosti te izvještavanje posredničkih tijela. Ona je ukratko objasnila svima prisutnima kako su dosada tekle aktivnosti i komunikacija između posredničkih tijela i Grada Osijeka.

Također je objasnila roditeljima da se mogu registrirati kao korisnici na web-stranici projekta www.osigurajmoimjednakost.com, te i tamo postavljati pitanja i vidjeti već postavljena pitanja i odgovore na njih.

Stručna suradnica na projektu, Tajana Zlatarić, mag. rehab. educ. je kratko objasnila koje su njene zadaće na projektu,  iznijela zašto su pomoćnici u nastavi važni, te što se očekuje od ovoga projekta na kraju školske godine.

Nakon toga okupljenima se obratila i članica tima, Marija Ivelj, mag.oec koja je ukratko iznijela još neke osnovne podatke o projektu i aktivnostima.

Nakon toga zamolili smo roditelje da iznesu svoja mišljenja, zapažanja, primjedbe i pohvale o projektu, kao i pitanja koja su im dosada možda ostala neodgovorena. Nekoliko roditelja se tom prilikom javilo za riječ, te su iznijeli svoja zapažanja.

Nakon kratke završne riječi voditelja projekta, uslijedio je mali domjenak za sve nazočne u sjenici škole.

U nastavku Vam donosimo slike s događaja:

 

  

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh