U petak, 25. rujna 2015., u prostoru Galerije Waldinger organizirano je primanje za pomoćnike u nastavi zaposlene na projektu  „OSIgurajmo im JEdnaKost 2“ koji je nastavak prošlogodišnjeg uspješno provedenog projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost“.

I ovogodišnji projekt je kao i prošlogodišnji financiran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. Razlika u odnosu na prošlogodišnji projekt je što ove godine i Grad Osijek sufinancira dio sredstva iz svoga proračuna.

Pomoćnike su pozdravili gradonačelnik Ivan Vrkić i zamjenik gradonačelnika Vladimir Ham koji su tom prigodom pomoćnicima istaknuli činjenice vezane uz projekt.

Gradonačelnik je i spomenuo da je Grad Osijek visoko senzibiliziran upravo za one najranjivije skupine u našem društvu, a to se posebno odnosi na potrebe djece s teškoćama u razvoju i nezaposlene osobe.

Prošle školske godine započeo je projekt „OSIgurajmo im JEdnaKost“, kojim je 50 učenika u Gradu Osijeku dobilo pomoćnika u nastavi te je zaposleno 48 nezaposlenih osoba. Projekt je odobren temeljem natječaja Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, a sredstva za njegovu realizaciju osigurana su iz Europskog socijalnog fonda u iznosu od 2.487.200,00 kuna. 

Uspješna prijava i ovogodišnjeg projekta znak je da je Grad Osijek uložio velike napore kako bi se ispunile sve potrebe za pomoćnicima u nastavi.

Ove godine projektom je obuhvaćeno ukupno 72 djece s teškoćama, što je povećanje od 22 učenika s obzirom na prošlu godinu, kao što je i zaposlena  61 nezaposlena osoba sa Zavoda za zapošljavanje, a to je povećanje od ukupno 13 pomoćnika s obzirom na prošlogodišnji projekt.

Uspješna prijava i ove godine, te dobivanje sredstava znak su da Grad Osijek i članovi projektnoga tima uspješno rade na zadovoljavanju potreba za pomoćnicima u nastavi, kao i na kvalitetnoj provedbi projekta.

O samom prijemu možete pročitati i na službenim stranicama Grada Osijeka, na web- adresi:
http://www.osijek.hr/index.php/cro/Novosti/U-Osijeku-72-ucenika-dobiva-pomocnike-u-nastavi

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh