Nakon uspješne provedbe prethodna tri projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost“ kojima je Grad Osijek osigurao pomoćnike u nastavi učenicima s teškoćama  kojima su najpotrebniji, i ove godine Grad Osijek je prijavio novi projekt na natječaj sufinanciran sredstvima europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Za razliku od prethodna tri projekta, projekt „OSIgurajmo im JEdnaKost 4“ trajati će slijedeće 4 godine, te su osigurana sredstva za pružanje podrške učenicima s teškoćama u razvoju.

Zahvaljujući velikom trudu i radu članova projektnog tima projektni prijedlog za osiguravanje pomoćnika u nastavi  je uspješno prijavljen i odobren za financiranje.

Projektom će za 64 učenika tijekom slijedeće 4 školske godine biti omogućena stručna podrška pomoćnika u nastavi kako bi se osigurali uvjeti za poboljšanje njihovih obrazovnih postignuća, uspješnu socijalizaciju i emocionalno funkcioniranje što je u skladu i s direktivama EU.

Brojna istraživanja su potvrdila da su pomoćnici u nastavi najbolji oblik izravne potpore učenicima s teškoćama pri svladavanju nastavnoga gradiva i socijalnih barijera na putu prema samostalnosti i ravnopravnosti.

Radom s učenicima 61 pomoćnik u nastavi pružiti će podršku emocionalnom razvoju , poboljšanju obrazovnih kompetencija i razvoju socijalnih vještina 64 učenika te na taj način doprinijeti njihovom osamostaljivanju i ravnopravnom uključivanju u društvo.

Cilj projekta: 

  • Pružiti stručnu podršku 64 učenika s teškoćama u razvoju uključenim u odgojno-obrazovne programe 15 redovnih i 1 posebne osnovnoškolske odgojno-obrazovne ustanove na području Grada Osijeka putem uvođenja pomoćnika u nastavi


Partneri u provedbi projekta su osnovne škole s područja Grada Osijeka i 1 posebna odgojno-obrazovna skupina: 

  1. Centar za odgoj i obrazovanje "Ivan Štark"
  2. OŠ Višnjevac
  3. OŠ Tin Ujević
  4. OŠ Svete Ane
  5. OŠ Antuna Mihanovića
  6. OŠ Vijenac
  7. OŠ Jagode Truhelke
  8. OŠ Mladost
  9. OŠ Franje Krežme
  10. OŠ F. K. Frankopana
  11. OŠ Ivana Filipovića
  12. OŠ Augusta Šenoe
  13. OŠ Vladimira Becića
  14. OŠ Retfala
  15. OŠ Josipovac
  16. OŠ Ljudevita Gaja

Ukupna vrijednost projekta „OSIgurajmo im JEdnaKost 4” procjenjuje se na 11.053.639,20 kn.

Bespovratna sredstva Europskog socijalnog fonda 9.395.593,32 kn a sufinanciranje Grada Osijeka obuhvaća preostali dio, tj. 1.658.045,88 kn.

Razdoblje provedbe projekta je od 1. rujna 2017. do 15. kolovoza 2021. godine.

Projekt adresira problem u obrazovnom i društvenom uključivanju djece s teškoćama u razvoju koji znatno utječe na njihova obrazovna i socijalna postignuća.

Svrha ovog projekta je povećanje uključenosti djece s teškoćama u obrazovne i socijalne programe te podizanje svijesti zajednice.

 

Partneri projekta

Projekt vodi Grad Osijek s partnerima:

  • 18 osnovnih škola s područja Grada Osijeka i jedna posebna odgojno–obrazovna ustanova
  • Partneri projekta >>

 

Provedbena tijela

  • Razina 1 - Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Donje Svetice 38, 10000 Zagreb, www.mzos.hr, esf@mzos.hr
  • Razina 2 - Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Garićgradska ulica 18, 10 000 Zagreb, DEFCOdefco@asoo.hr

Kontakt

A: F. Kuhača 9, 31000 Osijek

T: +385 31 229 229

E: info@osigurajmoimjednakost.com

W: osigurajmoimjednakost.com

Idi na vrh